Noticies:
El Consell Insular de Menorca signa un conveni amb els ajuntaments per executar el Pla d’Acció de l’Agenda Local 21 Municipal.
Amb aquesta signatura, la institució insular, a través de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, vol donar continuïtat al procés d’Agenda Local 21 iniciat l’any 2002, així com motivar els ajuntaments en la implantació del Pla d’Acció Ambiental amb la finalitat de fer avançar tots els municipis i, per tant, Menorca cap a la sostenibilitat.

El Consell Insular de Menorca signa un conveni amb els ajuntaments per executar el Pla d’Acció de l’Agenda Local 21 Municipal.

La consellera d’Economia i Medi Ambient i presidenta de l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera, Antònia Allès, va signar el dimarts 25 de maig, un conveni de col•laboració amb els batlles dels vuit ajuntaments de Menorca per a l’execució del Pla d’Acció de l’Agenda Local 21 Municipal.

Segons aquest conveni, el Consell, a través de l’Agència, es compromet a aportar a cadascun dels vuit ajuntaments 10.000 euros pel desenvolupament de projectes inclosos en la primera revisió dels plans d’acció municipals, ja validats pel Comitè Insular d’Agenda Local 21 i actualment en execució, amb la finalitat de donar continuïtat al procés d’Agenda Local 21 iniciat l’any 2002 i, en conseqüència, fer avançar tots els municipis i, per tant, Menorca cap a la sostenibilitat.

Els plans d’acció que es pretén impulsar amb la signatura d’aquest conveni es van dissenyar l’any 2004, un cop elaborades per part dels diferents ajuntaments les auditories ambientals que van permetre realitzar una diagnosi de la situació ambiental.